tisdag 13 september 2011

Bara att bryta ihop o komma igen!

Femte gången vi ställde upp i Garmin Kinnarpsfiskefestival och den gången som vi startade tävlingen bäst.
Anders började direkt på lördag morgon med att ta en Kolja på 1860gr = många goa poäng (en liten Vitling blev det också).
Sen gjorde vi ett försök att ta Torsken men den ville inte hugga på pirk, ingen runt oss fick någon.Vi gjorde istället en flytt och tog några Sillar( bonusfiskar som Makrill och Horngädda fick också syna däck) för att försöka ta Torsken på, snabbt gjort och ner med grejorna på ett ställe vi fått på innan. Anders var först och drar på ett mothugg direkt. Fast fisk, Torsk på 3160gr. Vi håller på en stund för dom var som tokiga. Vi tar en på 3660gr innan vi sticker.
Nästa stopp blir på ett Lerskädda ställe men den var svårflörtad, vi gick bet.
Dags för Rödspättan o Sandskäddan. Första driften ger en Rödspätta på 646gr, helt ok. Några drifter senare ger en Sandskädda på 260gr men ingen Knot som vi tagit på platsen tidigare år.
Sista stoppet innan lördagens fiske var slut blev på Skrubba stället,  550gr plattfisk hann vi med.
Totalt 9st arter och 519p en bra början på tävlingen.
På söndag morgon var vi riktigt taggade, vi hade ju chansen att slå vårat rekord på 550p. Arter för dagen skulle bli Pigg o Slätvar, Knot och om vi hann med Simpa,Skärsnultra.
Det skulle visa sig inte bli någon av dom arterna, närmast kom vi en Knot tappad i ytan. Makrill och Horngädda han vi i alla fall putsa innan tävlingen var slut.
Slutpoängen blev 533p och en 22:a plats.Som vanligt hade vi inget med toppen att göra men nästa år då jäklar.

Anders bänder Torsk.
Riktigt roligt fiske, svårt att sluta.















Det gäller att hålla koll på trafiken i sundet. Fartygen har hög fart och kommer nära.
Anders räknar poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar