onsdag 3 maj 2017

Summering av Trolling masters Bornholm 2017!

Då var vi hemma igen, även Robban fast det tog tid. Bilen som drog Fladen Fishing's båt rasade i Kristianstad. Resan ner gick i alla fall fint, det var ett tungt lass så det tog tid. När vi kom ner till hamnen i Simrishamn låg det flera båtar och väntade på bättre väder, men Robban ville känna på sjön så vi rampade och stack iväg. Redan när vi kom utanför hamnpiren och vi tappade Fladenflaggan förstod jag att detta kommer bli en guppig resa. Efter två timmar kom vi till Tejn, riktigt gött att komma in i hamnen. Vi fick senare reda på att det blåst 17 m/s och 21 i byarna, säkert 5-6 meter höga vågor.

Iläggning i Simrishamn.

Tisdag:
Soligt och vinden har avtagit och det blåser 10-12m/s men från samma riktning så det går bra vågor idag också.
Idag skulle vi fixa och kolla så att allt funkade som det skulle på båten. Och det visade sig funka fint, det behövdes inte ens trollingbromsar. Ett par timmars trolling blev det utan något hugg.
Genomgång innan provfisket.

Onsdag:
Första tävlingsdagen, den börjar kl. 12:00 och succe' i hamnen. Robban kör stereon på hög volym, Kim Larsen spelar och sjunger till alla Danskars glädje. Idag har vinden avtagit ytterligare, 8-9m/s men fortfarande från samma riktning. En lugn och fin start, vi kom iväg bland dom fem första och rätt snart var vi först. Två hugg, en torsk och en skriktärna men ingen lax blev dagens resultat.
Torsdag:
Start kl.07:00, solen skiner och idag är vinden helt ok. Vi kom iväg bra idag också och riggade grejorna efter en tio sjömils resa. Efter en stunds trolling med mycket betesfisk på lodet löser ett av ytspöna ut och jag tar det. Laxen har klippt en rödfärgad sill apterad i en röd Faceit. Laxen känns fin men kliver av efter en kort stunds rullskrik. Rackarns, vilken start det hade varit med en lax på Faceit redan andra dagen. Strax därefter hugger det igen, denna gången på ett skeddrag underst på riggen. Pierre tar spöt denna gången och har en bra fisk på men även denna släpper efter en kort fight. Laxen kom med i bild från kameran som går på riggningen ovanför, den ser helt ok ut. Innan dagen är slut har vi ett ytspö som löser ut men ingen fisk som fastnar.
olika trollingbåtar.

Trångt på väg ut till start.Pierre och Robban.

Faceit efter hugg.

Dubbelmontage av motorer och spö.

Fredag:
Vädret är kanon, sol och lagom med vind. Fisket däremot är inte mycket att skriva om, Pierre drar en torsk idag igen, annars ingenting.

Lördag:
Första dagen med regn, men det skulle snart gå över och vinden är helt ok. Idag tar vi starten rejält, det tar en bra stund innan första båten rundar udden bakom oss. Vi hade bestämt att gå 14 sjömil mot Simrishamn men efter tips om bra fiske på ett ställe söderut gick vi dit. 30 sjömil senare var vi på gränsen till Tyskt vatten. Vi riggade grejorna och körde i 20 minuter innan nästa båt kom. Det tog en trekvart till första hugget, riggen löser ut och det är lax på. Laxen har huggt på 'den stive' bakom en Dodger på 15 meters djup och det skriker bra i rullen när jag tar spöt. Den följer med hela vägen in till håven, äntligen lax i båten. strax därefter får vi ett hugg på ett av ytspöna men den fastnar inte. den riggas igen och efter en liten stund hugger det igen. Pierre tar spöt som böjer sig riktigt fint men det går inte lång stund innan det rätar ut sig och vi har bränt ytterligare en fin fisk. Lite senare på dagen missar vi ytterligare ett hugg, riggen löser ut men laxen stannar inte på kroken. I hamn väger vi laxen till 6430gr och en 137 plats till team Fladen fishing Sweden. Veckan var svårfiskad och det var bara runt 150 av dom 350 startande teamen som fick lax i båten.
Huset vi bodde i, 50 meter från hamnen.

Team Fladen fishing och team Bertan.

Äntligen lax, 6430gr

På väg hem ifrån Tejn.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar