lördag 2 september 2017

Höstnappet!

Då var det avgjort, Skene Järns höstnappet. I år blev det Anders, Alfred och jag som körde. Vi blev lite sena i starten men hade inte så bråttom iväg. När vi väl fick i grejorna hade vi bara fiskat i ett par minuter när jag ser att det rycker till i riggspöt, en tappad trodde jag när det varken löser ut eller fortsätter rycka i spöt. Men upp kommer en liten gädda på 53 cm.
Det är inte bra när det börjar med hugg som man brukar säga, för därefter var det ett långt uppehåll tills dess att Anders fick upp en Faceit som var gäddbiten. När det var en och enhalv timme kvar skriker det till på ett av ytspöna, det var mitt spö riggad med en Faceit/mört i mediumstorlek. Det känns som en lite bättre fisk och när vi ser stjärtfenan komma upp över ytan på långt håll kan vi konstatera att det är en godkänd gädda. Alfred fotar och fixar i båten och när gäddan kommer in till båtkanten håvar Anders den på första försöket.
Vi tar några kort och mäter den till 90 cm, en riktigt bra tävlingsfisk för höstnappet. När vi kommer in till inmätningen verkar det som det varit bra fiske för många. Våran fisk skulle visa sig räcka till en fin, delad fjärdeplats(lottad till femma).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar