fredag 17 maj 2019

Laxtrolling i Simrishamn


Äntligen blev det av, efter många om och men så kom vi i väg till Simrishamn för några dagars trolling. Rapporterna var fantastiska, mycket lax, stor lax och nära land. Vi kom iväg på torsdagskvällen och skulle fiska fredag och lördag om vädret tillät. Lars kunde inte så det blev en båt där Anders, Torbjörn och jag skulle trampa däck ihop. Fredag morgon var dimmig, prognosen  lovade dimma till 10:00 sen skulle den lätta. Så blev det inte utan vid tio låg dimman fortfarande tät. Till slut orkade vi inte vänta längre så vi kastade loss och gav oss ut. I dimman dag ett lyckades vi fånga fem laxar, inga stora men ett dubbelhugg var skoj.
Efter en god natts sömn på Bengtssons loge var vi i hyfsad tid i hamnen och kunde ge oss ut till positionerna som vi fått laxarna på dagen före. Dagen började fint med ett trippelhugg, den första var på mitt spö, den andra var Tobbes och den tredje tog Anders. Min lax tog hundra meter i första rusningen så vi anade att det var en bra fisk. Anders fisk släppte ganska omgående och Tobbes kom in fint i håven. Vi hann se att det var en fisk i 7-8 kilos klassen innan den slank ut genom ett stort hål i håven....
Efter en snabb håvlagning med buntband så kunde vi håva min lax. det visade sig vara en riktig fin fisk på strax över 15 kilo. Efter  många timmars tomtrolling lyckas vi lura två till, en på 7-8 kilo och en på runt tio kilo, Anders tappade även en fin strax bakom båten som hoppade, vi gissade på runt fem men den var troligtvis större. När jag kom hem och kollade WaterWolfen efter dag två så fanns det en fin lax med på film men som inte ville bita ordentligt.
Otåliga.

Dimmigt.

Tobbe med bra spöböj.





Goda burgare på logen.

Riggning dag två.

På väg ut från hamnen




Anders bänder lax


Blankt hav.

Tobbe med tiokilos.



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar